Το “Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα

«Δικαίωμα στην ανθρώπινη αδυναμία: Η Συνθήκη του ΟΗΕ για ανθρώπους με (ψυχοκοινωνική) αναπηρία και η ψυχιατρική διαθήκη».

Αντικείμενο της ημερίδας αποτελεί: η σημασία και οι καινοτομίες της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με σωματική και ψυχοκοινωνική αναπηρία ως μία κατάκτηση του αναπηρικού κινήματος και βάση για διεκδικήσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και η «Ψυχιατρική διαθήκη» ως νομικό ανάχωμα στις συχνές παραβιάσεις του ισχύοντος νόμου για την ψυχική υγεία και στην καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων νοσηλευομένων πολιτών.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η φύση της ψυχιατρικής διαθήκης, οι στόχοι της, ο τρόπος σύνταξής της, η ισχύς της και η συμβολή της στην προστασία των πολιτών από παραβιάσεις των νομίμων δικαιωμάτων τους στο σύστημα ψυχικής υγείας.

Βασικός ομιλητής της επερχόμενης ημερίδας είναι ο Δρ. Peter Lehmann. Eπίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., εκδότης, συγγραφέας και ευρέως αναγνωρισμένος συνιδρυτής στο χώρο της ψυχικής υγείας πολυάριθμων οργανώσεων αυτοβοήθειας ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή , 11 Μαρτίου 2016, από τις 14.00 έως τις 20.00,
στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ιωάννης Μανωλεδάκης»,   στην οδό Τσιμισκή 103 (Διαγώνιος).

Ζητούμενο είναι το άνοιγμα της δημόσιας συζήτησης για την εφαρμογή της ιδέας και η συγκρότηση σώματος νομικών και άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών που θα συνταχθούν στην επεξεργασία του μοντέλου για τη χώρα μας.

FB Event: https://www.facebook.com/events/745755522191025/

Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας