Διήμερο Eργαστήριo με θέμα τη Διαχείριση παρανοϊκών ιδεών ή ασυνήθιστων πεποιθήσεων

27 & 28 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη

Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας διοργανώνει διήμερο εργαστήριο με θέμα τη διαχείριση παρανοϊκών ιδεών ή ασυνήθιστων πεποιθήσεων με εισηγητές τους Peter Bullimore και Shaun Hunt από το National Paranoia Network του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του κτιρίου διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρέχει ένα διαφορετικό τρόπο κατανόησης του νοήματος της εμπειρίας και διαχείρισης των ασυνήθιστων ιδεών, αποδομώντας την έννοια της παράνοιας και αναπτύσσοντας μια εναλλακτική προσέγγιση γύρω από αυτήν. Οι ομιλητές θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μεταφέροντας νέες ιδέες και στρατηγικές διαχείρισης των ιδεών με λειτουργικό και βιώσιμο τρόπο με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανθρώπων που δουλεύουν υποστηρικτικά με άτομα με εμπειρία.
Ο Peter Bullimore είναι συν-ιδρυτής του Νational Paranoia Network και πρόεδρος του Δικτύου ατόμων που ακούνε φωνές (Hearing Voices Network) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχοντας ο ίδιος εμπειρία φωνών και παράνοιας, έχει εμπνεύσει, ενθαρρύνει και υποστηρίξει τη δημιουργία αντίστοιχων ομάδων αυτοβοήθειας σε πολλά μέρη του κόσμου. Εκπαιδεύει άτομα στη διαχείριση φωνών και παράνοιας διεθνώς και συντονίζει εργαστήρια εκπαίδευσης σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στη συνέντευξη του Maastricht.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές στο χώρο της ψυχικής υγείας και σε άτομα με εμπειρία παρανοϊκών ιδεών ή ασυνήθιστων πεποιθήσεων.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες εγγραφής:

  • Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο παρακαλούνται  να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα εγγραφής και να τη στείλουν στο email: paratiritiriopsy_workshop@yahoo.com .
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 10 Φεβρουαρίου
  • Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Θα δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας.
  • Γενικό κόστος συμμετοχής για το διήμερο 20 ευρώ.

Για άτομα με ίδια εμπειρία, η οικονομική συνεισφορά είναι προαιρετική.

Τρόπος πληρωμής:  Εφόσον λάβετε το επιβεβαιωτικό mail για να προχωρήσετε, είναι απαραίτητη η κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό και η υποβολή του καταθετηρίου, είτε με email είτε κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Παρακαλείστε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας στο καταθετήριο.

Τράπεζα: Πειραιώς

Αριθμός λογαριασμού: 5228070162961 (IBAN: GR3001722280005228070162961)

Όνομα λογαριασμού: ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες:

Email του εργαστηρίου: paratiritiriopsy_workshop@yahoo.com

Τηλ: 6976.996977

Fb: https://www.facebook.com/paratiritiriopsy

Δείτε το πρόγραμμα των εισηγήσεων

Κατεβάστε τη φόρμα εγγραφής